Velkommen til radioamatørenes klubbhus !

Velkommen til oss og til radioamatørenes klubbhus i Tromsø!

Du er selvsagt også velkommen som medlem av gruppa, enten før eller etter at du har gått opp til lisensprøve og fått eget kallesignal.

Medlem eller ikke medlem, alle som ønsker det kan besøke oss på våre «drop-in» møter hver tirsdag kl. 19:00 i Barduvegen 7. Vi vil gjerne vise deg vårt klubbhus med radiostasjon og annet teknisk utstyr.

Norsk radio relæ liga

Radiogruppene er medlemmer av radioamatørenes hovedorganisasjon i Norge: Norsk Radio Relæ Liga (NRRL), der du finner mer informasjon om bl.a. hvordan bli radioamatør og hvordan du går frem for å oppnå lisens og få kallesignal.

Hva med eget kallesignal?

Når tiden er moden for det kan du ta kurs med tanke på å avlegge lisensprøven. Kurs kan tas på internett eller på et av klubbens kurs. Kravet til teknisk kunnskap er ikke lenger et nåløye du må gjennom før myndighetene gir deg kallesignal og tillatelse til å håndtere små og store radiosendere. Blant annet er kravet til å kunne morse falt vekk.

Men noe kunnskap er nødvendig. Det gjelder bl.a. hvordan radiobølger sprer seg under sending, hvordan operere en radiostasjon, litt om strøm, hvordan en radiosender virker og hvordan vi opptrer på lufta. Og ikke minst: Å være «på lufta» med hele kloden som arena krever ansvarlighet.

Vi hjelper deg gjerne gjennom prosessen!

Når lisensen er klar

Etter bestått lisensprøve kan du anskaffe deg ditt eget radioutstyr og komme i kontakt med radioamatører over hele verden og på mange forskjellige måter. Men også radiogruppas velutstyrte radiostasjon står til din disposisjon, og du kan fritt bruke radioamatørenes internasjonalt beskyttede radiofrekvenser til å komme i kontakt med andre radioamatører. Vi har også et eget godt utbygd nett av relestasjoner for kontakt med radioamatører i nærregionen ved bruk av håndholdte eller bilmonterte radiosendere.

Du kan delta i radiokonkurranser der flest mulig stasjoner fra flest mulig land skal kontaktes, jakte på å få nye land i radiologgen. Du kan etter hvert delta i nødsamband og redningsoperasjoner, eller i vår TV-gruppe som tilbyr video og direkteoverføringer (f.eks. under Midnight Sun Maraton). Eller kanskje du vil trives aller best på vårt lille, men avanserte radioverksted mellom et hav av radiodeler og måleinstrumenter?

Her finner du oss: