Knut Ole Petersen melder:

Helga 16 – 18.okt 2020 var det JOTA / JOTI helg for flere av byens speidere. På grunn av smittesituasjonen ble det et litt annet opplegg enn tidligere.

Samlet sett var det seks radioamatører som deltok i avviklingen av JOTA lørdag den 17.10, Dette var LA5FSA, LB4UG, LB1RC, LA9FOA, LB2PE og LB3HH. De to siste er også speiderledere for henholdsvis NSF speiderne og KFUK / KFUM speiderne.

Vi hadde to lokasjoner som var i drift. Garasjen til LA5FSA, Jørn i Tromsdalen, og Speiderhuset i Petersborggata. Samlet sett var det rundt 40 deltakere.

Selv om radioforholdene ikke var de beste, fikk speideren likevel mulighet til å snakke litt i radio, både på HF og VHF. I tillegg ble det også testet både RPO, sporing og morse.

Som sagt, så var ikke forholdene på vår side, og kontakt utenfor byens grenser var vanskelig. I tillegg til kommunikasjon mellom de to gruppene, var det også kontakt med LB9OC og LA5II.

Tilbakemelding fra speiderne er at de synes det er spennende og interessant. En av speiderne endte til og med opp med å logge seg inn på radiokurs med interesse for å ta lisensen.

Det var en artig dag, og speiderne ønsker gjerne at vi også blir med til neste år.